Warme stokbroodjes
met champignons en parmaham
Je hebt hem al voorbij zien komen in "de snapshots van deze week" En hier is ie dan het recept!! Echt een aanrader!! Het is makkelijk, lekker en snel te maken voor
lunch of diner met een soepje erbij. En ook heeel erg gezond! Voor mij is
dit recept zeker voor herhaling vatbaar!
Benieuwd hoe je het maakt?
Ingrediënten
* 0.5 stokbrood (of 2 grote pistolets)
* 2 tomaten
* 75
g champignons
* 4 plakjes parmaham
* 185
g Philadelphia Naturel Light
* paar blaadjes basilicum
Bereidingswijze
1.
Halveer het stokbrood en snijd beide helften horizontaal doormidden, of snijd
de pistoletjes open. Snijd de tomaten met een kartelmes in dunne plakjes. Veeg
de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
2.
Verwarm de ovengrill voor. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Scheur de
parmaham in stukjes en bak ze met de champignons 2-3 minuten op hoog vuur, tot
de ham knapperig is en de champignons bruin kleuren.
3.
Leg intussen de 4 broodhelften met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Rooster
ze onder de ovengrill lichtbruin. Besmeer de broodjes met Philadelphia Naturel
Light en verdeel de tomaat erover. Schuif de broodjes opnieuw 1 minuut onder de
grill.
4.
Leg elk broodje op een bord en verdeel het warme ham-champignonmengsel erover.
Garneer met wat gescheurde basilicumblaadjes. Serveer als lunch of snack.
Voila!
Liefs,
Lara
Geen opmerkingen:
Een reactie posten